VERTROUWEN EN WANTROUWEN

Mensen die een meningsverschil niet meer zelf kunnen bijleggen zitten vooral vast in een vertrouwenscrisis. Of ze nu in een team of maatschap samenwerken, samen een onderneming besturen, een nalatenschap moeten afwikkelen of samen ouder van een kindje zijn.  Verlies aan vertrouwen markeert bijna altijd het begin van een conflict. Wantrouwen zet verhoudingen onmiddellijk op scherp en maakt het moeilijk om een conflict zelf nog op te lossen. Want over vertrouwen valt niet te onderhandelen.
Als mediator met diepgravende psychologische en juridische ervaring help ik om dat wantrouwen te benoemen, risico’s in te dammen en mogelijkheden voor oplossingen te zoeken. En daarna om afspraken te maken die juridisch gewaarborgd zijn. Zodat de samenwerking opnieuw kan worden vormgegeven als men dat zinvol vindt. Of dat ieder zijn weg kan gaan en vertrouwen in elkaar in de toekomst niet meer nodig is.
Om dat te kunnen doen heb ik wel uw vertrouwen nodig.

Ik schrijf over vertrouwen, geef er workshops over en probeer dieper te doorgronden wat vertrouwen nu eigenlijk is. Ik sta open voor tips of inzichten over vertrouwen:

mail: diederen@diederenmediator.nl