Oplossingen op afstand, via internet

Bemiddeling op afstand via internet biedt mogelijkheden en beperkingen. Het is ideaal voor partijen die zich op grote geografische afstand van elkaar bevinden of voor partijen die niet met elkaar aan tafel willen. Afhankelijk van de kwestie communiceren we via telefoon, mail, video conference of Zoom/Teams.
Bemiddeling op afstand is in mijn ervaring een adequate manier van geschiloplossing. Ik ondersteunde tot nu zo’n 500 bemiddelingen op deze manier, vooral op het terrein van het familierecht en het arbeidsrecht en dan vaak voor mensen die in het buitenland zijn gaan wonen. Het is mijn ervaring dat on-line net zo goed kan werken als live. Vaak wordt bemiddeling via internet in minder declarabele uren gerealiseerd dan een ‘live’ bemiddeling.
Innovating Justice
In de afgelopen jaren werkte ik mee aan vernieuwende conflictoplossingstechnieken van de Raad voor de Rechtsbijstand en de Universiteit van Tilburg. Als online reviewer, -mediator en bindend adviseur, was ik betrokken bij het Rechtwijzer 2.0 project van Raad voor Rechtsbijstand, Modria en Hiil. Sinds 2017 heet dit platform: Uit Elkaar. Mensen die het min of meer eens zijn kunnen hier via een overleg- en informatieplatform zelf hun afspraken over scheiding maken. Zie ook het artikel in de Volkskrant van 27 februari 2016:“De wetenschap achter scheiden per app” ,het interview daarover in het Varaprogramma KASSA en bij het BNR radioprogramma Juridische Zaken. ziehttps://diederenmediator.nl/contact/beeldmateriaal/